Μια συνταγή με μανιτάρια ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
- 250γρ. μανιτάρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (teriyaki)
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1,5 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1,5 κούπα γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Όταν γίνουν διάφανα, ρίχνουμε την πάπρικα και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το ζωμό και αλάτι – πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10′ σε χαμηλή φωτιά και στο τελείωμα προσθέτουμε το γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καλή Όρεξη 😉
Extra Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα σόγιας ή αμυγδάλου.
Συνοδεύεται ευχάριστα με ρύζι μπαζμάτι για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα.
Comments are closed.