6 τρόποι για να γίνεις μια πιο χαρούμενη μαμά!

Παρόλο που η μεγαλύτερη ασχολία των μαμάδων είναι πως τα παιδιά τους θα είναι χαρούμενα πολλές φορές ξεχνούν να πετύχουν το ίδιο και για τον εαυτό τους.

Παρακάτω είναι έξι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να γίνεις μια πιο χαρούμενη μαμά!!!

1.Να είσαι ο εαυτός σου

Σχεδόν όλες οι μαμάδες έρχονται στιγμές που νιώθουν ότι δεν είναι αρκετά ικανές και ότι θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη περισσότερα για τα παιδιά τους. Το μεγαλύτερο λάθος τους σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλες μαμάδες και επικεντρώνονται σε όσα οι ίδιες δεν καταφέρνουν να κάνουν για τα παιδιά τους. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι ο μοναδικός τρόπος να είσαι μία καλή μαμά είναι να είσαι ο εαυτός σου, συγκεκριμένα η καλύτερη εκδοχή του. Τα παιδιά αυτό το αναγνωρίζουν και μαθαίνουν από σένα. Έτσι η κάθε μαμά πρέπει να επικεντρωθεί στα δικά της δυνατά σημεία και να τα χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα της με τα παιδιά. Έτσι θα περνάει καλύτερα και θα είναι μία χαρούμενη μαμά.

2.Να περνάς λίγο χρόνο μόνη σου

Όλοι γνωρίζουν πόσο απαιτητική είναι η μέρα μιας μαμάς. Συνήθως οι μαμάδες δεν προλαβαίνουν να απολαύσουν λίγο χρόνο μόνες τους. Αυτό είναι κάτι που έχει άμεσα αντίκτυπο στην ψυχολογία τους και στην διάθεση τους και πολλές φορές είναι και ένας λόγος που μπορεί να μιλήσουν απότομα στα παιδιά τους ή να μην έχουν όρεξη να ασχοληθούν μαζί τους. Είναι σημαντικό λοιπόν η κάθε μαμά να διεκδικήσει με κάθε τρόπο λίγο χρόνο μέσα στη μέρα της για να κάνει κάτι που την ευχαριστεί. Μία βόλτα, ένα βιβλίο, να γράψει στο ημερολόγιο της, να παρακολουθήσει μία ταινία είναι λίγα από αυτά που μπορεί να κάνει και να την ξεκουράσουν ψυχικά. Ακόμα και ένα τέταρτο την ημέρα είναι ικανό να βοηθήσει μία μαμά να επαναφορτίσει τις μπαταρίες τις και να μπορέσει να είναι αποδοτική προς τα παιδιά της αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της.

3.Ξαναβάλε τις φίλες σου στη ζωή σου

Πολλές φορές οι μαμάδες λόγω υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουν να δουν τις φίλες τους. Παρόλα αυτά το να μιλήσεις στο τηλέφωνο με μία φίλη σου ή ακόμα καλύτερα να βρεθείς για καφέ μαζί της είναι κάτι το οποίο μπορεί να κάνει μια γυναίκα να νιώσει πολύ ευτυχισμένη. Οι γυναικείες κουβέντες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για μια μαμά που νιώθει φορτισμένη να χαλαρώσει, να περάσει καλά και να νιώσει χαρούμενη. Ακόμα και αν δεν υπάρχει χρόνος για να βρεθείς με τη φίλη σου μόνη σου, συνδύασε το με τα παιδιά σου και μία δραστηριότητα τους.

4.Μοιράσου αυτά που σου αρέσει να κάνεις με τα παιδιά σου

Πολλές φορές οι μαμάδες παραμερίζουν αυτά που τους αρέσουν και ασχολούνται μόνο με τις δραστηριότητες που αρέσουν στα παιδιά. Αυτό δεν είναι πάντα το καλύτερο. Η μαμά είναι καλό να δοκιμάσει να κάνει πράγματα που αρέσουν και στην ίδια. Με αυτό τον τρόπο θα μεταδώσει την ενέργεια και το πάθος της στα παιδιά και αυτό θα τα κάνει ευτυχισμένα και την ίδια χαρούμενη.

5.Μοίρασε τις δουλειές

Οι περισσότερες μαμάδες θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν όλα μόνες τους. Έτσι πολύ συχνά στην προσπάθεια να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες των παιδιών τους, να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού και να είναι αποδοτικές στη δουλειά τους αγχώνονται με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρνουν όσο καλά θα ήθελαν και ακόμα χειρότερα να μην είναι χαρούμενες. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν η μαμά να μοιραστεί τις δουλειές και να καταφέρει έτσι να φύγει από πάνω της η ευθύνη για όλα. Κάποιες από τις δουλειές που είναι πιο εύκολο να αναθέσει σε κάποιον άλλο είναι για παράδειγμα τα ψώνια της εβδομάδας από το σούπερ μάρκετ ή η μεταφορά των παιδιών στις διάφορες δραστηριότητες.

6.Διατήρησε το σπίτι τακτοποιημένο

Οι περισσότερες μαμάδες θα συμφωνήσουν ότι ένα ακατάστατο σπίτι είναι εμπόδιο στο να νιώσουν ήρεμες και χαρούμενες. Τις περισσότερες φορές αυτό που δημιουργεί την ακαταστασία στο χώρο είναι ότι δεν πετάμε τίποτα. Στα περισσότερα σπίτια θα δεις εφημερίδες, περιοδικά, προσπέκτους, σημειωματάκια και λογαριασμούς να βρίσκονται πάνω σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια. Χρυσός κανόνας λοιπόν είναι ό, τι δε χρησιμοποιείται, είναι άχρηστο και πρέπει να απομακρυνθεί. Τα υπόλοιπα είναι καλό να τακτοποιηθούν μέσα σε ζελατίνες και να τοποθετηθούν μέσα σε συρτάρια.  Μικρός όγκος πραγμάτων, σημαίνει λιγότερο καθάρισμα και φυσικά μία χαρούμενη μαμά.

Comments are closed.