16 λόγοι που δεν πρέπει να νοιώθετε ένοχη μαμά

Πείτε αντίο στο παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών με την εκμάθηση ότι είναι OK να απολαμβάνετε τις μικρές πολυτέλειες της ζωής, από τις γεμάτες ευδαιμονία νύχτες μέχρι τον σχεδιασμό για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από τα παιδιά.

Σίγουρα, θα μπορούσατε πάντα να είναι πιο οργανωμένες, πιο χαρούμενες, πιο πάνω από κάθε μικρή λεπτομέρεια. Αλλά δεν είστε ρομπότ, δόξα τω Θεώ, και κανείς δεν περιμένει από εσάς να είστε. Παρακάτω, παραθέτουμε 16 πράγματα ανάμεσα σε εκατοντάδες τα οποία μπορείτε να απολαύσετε – κάνετε χωρίς το παραμικρό βάρος ή στρες.


1. Κάντε
διακοπές μόνο με το σύζυγό σας.

Είναι μια τέτοια τραγωδία για τα παιδιά να περνούν το χρόνο τους με τους σούπερ επιεικής παππούδες τους! Εκτός αυτού, θα επωφεληθούν από εσάς τους δύο που δεν θα αλληλοκοιτάζεστε με ύφος κατά τη διάρκεια του δείπνου.

2. Αίσθημα αυταρέσκειας ότι είσαι καλύτερος γονέας από εκείνους στο Supernanny.

Μην ανησυχείς. Όλοι αισθάνονται αυτάρεσκα βλέποντας Supernanny. Μέχρι να σταματήσουμε να το κάνουμε, οπότε αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις τεχνικές της.

3. Υπογράφοντας σας κλασικός γονέας.

Σκεφτείτε το με αυτό τον τρόπο: Η ικανότητά σας να πείτε όχι σε εθελοντικές εργασίες που δεν μπορείτε να χειριστείτε θα σας αφήσει σε καλύτερη θέση να επικεντρωθείτε μόνο σε ό, τι μπορείτε να κάνετε, όπως να μάθετε τα παιδιά σας να τρέφονται, να ντυνονται η να τα ανεβάζετε στο σχολικό. Μερικές ημέρες, αυτό είναι τεράστιο!

4. Φωνάζοντας στο γιο σας όταν στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα λάθος.

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη κίνηση, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία μερικές φορές να του δείξετε ότι και εσείς κάνετε λάθη, και ότι λέγοντας συγνώμη πραγματικά θα βοηθήσει να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

5. Απολαμβάνοντας την εργασία σας.

Μπορείτε να αγαπάτε τα παιδιά σας και να έχετε παράλληλα αυτό το αίσθημα «Ευχαριστώ Θεέ μου που είναι Δευτέρα”, κάθε Δευτέρα. Ειδικά μετά από ένα μακρύ και θλιβερό χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο.

6. Αγοράζοντας στην κόρη σας UGGs.

Μπορεί να ζήσει και χωρίς την μάρκα, ακόμη και αν νομίζει ότι δεν μπορεί. Τα πόδια της θα είναι εξίσου ζεστά.

7. Αγοράζοντας για τον εαυτό σας τις αληθινές UGGs.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα παπούτσια σας καλύτερα από ό, τι το κάνει ένα παιδί. Επιπλέον είναι πολύ χαριτωμένο όντας εσείς που βγάζετε τα λεφτά να τα απολαμβάνετε.

8. Δίνοντας του την απάντηση στο τελευταίο πρόβλημα στην εργασία των μαθηματικών του.

Θα κάνει καλύτερη πρακτική με τον δάσκαλο στο σχολείο.

9. Τοποθετώντας γλυκίσματα στην τσάντα του γιου σας, όταν δεν κοιτάζει.

Τι είναι ένα Snickers μεταξύ των μελών μιας οικογένειας;

10. Όταν δεν πάτε στην πισίνα μαζί τους.

Το χλώριο κάνει πραγματικά κακό για τα μαλλιά σας, και εξάλλου, γι’ αυτό υπάρχουν οι μπαμπάδες.

11. Αποδοχή φιλοφρόνησης του γιου σας ότι είστε μια καλή μαγείρισσα.

Κάνατε το μέρος σας, ακόμα και όταν τρώει προ-παναρισμένο στήθος κοτόπουλου μικροκυμάτων.

12. Σκουπίζοντας την μύτη της κόρης σας με ένα σερβιετάκι.

Ήταν το πιο κοντινό πράγμα σε χαρτομάντιλο που υπήρχε στην τσάντα σας. Για όνομα του Θεού, ήταν καθαρό!

13. Κρύβοντας το παγωτό από τα Häagen-Dazs στο πίσω μέρος του καταψύκτη, και επιδεικνύοντας το εμπορικό σήμα του σούπερ μάρκετ.

Εάν δεν είναι έτοιμα να σκάψουν, δεν είναι έτοιμα να εκτιμήσουν την πραγματική πριμοδότηση.

14. Κλείνοντας την πόρτα του υπνοδωματίου στα πρόσωπά τους για λίγο.

Δεν χάσατε μαγικά την ανάγκη σας για προστασία της ιδιωτικής σας ζωής όταν γεννήσατε. Εάν κάποιος αιμμοραγεί ή δεν αναπνέει σωστά, μπορεί να χτυπήσει την πόρτα.

15. Ενδίδοντας κάποιες φορές.

Μπορεί να είναι μια σοφή κίνηση από μέρους σας, ειδικά αν αυτό που θα τους αγοράσετε σας εξασφαλίσει μερικά λεπτά ήσυχο χρόνο, ιδιωτικό χρόνο ή χρόνο για να ανασυνταχθούν. Δεν χρειάζεται να είστε πάντα απόλυτα συνεπής.

16. Κάνοντας την κόρη σας να κατέβει κάτω από την κορυφή των ντουλαπιών της κουζίνας.

Ναι, είναι κάτι που το έχει κάνει ένα εκατομμύριο φορές με ασφάλεια, και μάλλον θα το κάνει ξανά, αλλά είναι κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε νευρικότητα. Και η δικιά σας ηρεμία μετράει.!

 

Χρόνια αργότερα θα εκτιμήσετε το παιδί σας ως το αξιολάτρευτο, τραχύ αγοροκόριτσο που πραγματικά ήταν, αντί για κάποια έκδοση του εαυτού σας.

Comments are closed.