Οικογενειακό Ταξίδι στην Αυστραλία: Κάντε το Ασφαλές και Διασκεδαστικό!

momndad αυστραλία

Ενώ όλοι περιμένουμε το πράσινο φως για να ταξιδέψουμε ελεύθερα ξανά, μπορούμε εντωμεταξύ να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το επόμενο ταξίδι μας. Εάν είστε μια περιπετειώδης οικογένεια και σας αρέσει να ανακαλύπτεται όλοι μαζί καινούργια μέρη, τότε πρέπει να ξεκινήσετε να παίρνετε μαζί τα παιδιά σας και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν για μια ζωή. Ωστόσο, όταν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, η ασφάλεια είναι η βασική σας προτεραιότητα. Επομένως, οι προετοιμασίες σας για το μεγάλο σας ταξίδι πρέπει να ξεκινήσουν με την επιλογή του σωστού προορισμού.

Τα καλά νέα είναι ότι η Αυστραλία είναι ένας κορυφαίος προορισμός όσον αφορά την ασφάλεια, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για ένα οικογενειακό ταξίδι. Παρακάτω είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν θέλετε να εξερευνήσετε τον φανταστικό αυτό τόπο με τα μικρά σας και με ασφάλεια.

Επιλέξτε το σωστό όχημα

Οικογενειακό ταξίδι στην Αυστραλία: Κάντε το ταξίδι σας ασφαλές και διασκεδαστικό.
Καταρχάς, θα χρειαστείτε ένα όχημα για να μετακινηθείτε σε αυτήν την τεράστια χώρα. Εάν διαμένετε στην Αυστραλία, πιθανότατα έχετε ήδη ένα αξιόπιστο όχημα που χρειάζεται μόνο έλεγχο πριν ξεκινήσετε για το οδικό σας ταξίδι. Ωστόσο, εάν ταξιδεύετε από μακριά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή πάνε στην Αυστραλία, πρέπει να πάρουν ένα μεγάλο όχημα ή τζιπ. Ωστόσο, είναι περιττό για την πλειονότητα των διαδρομών.

Αυτό για το οποίο θα πρέπει να βεβαιωθείτε από την άλλη πλευρά, είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε να είναι άνετο και να διαθέτει αρκετό χώρο για τα παιδιά και τις αποσκευές σας. Κατά τη διάρκεια μεγάλων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου, δεν θα υπάρχουν πολλά καταστήματα για να σταματήσετε εάν τα παιδιά σας πεινάσουν, οπότε θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι με αρκετά σνακ.

Κάντε κράτηση για την κατάλληλη διαμονή

Αυτό είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα εάν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα τρελαίνετε ο ένας τον άλλον και ότι όλοι σας θα διασκεδάσετε εξίσου. Επιλέξτε καταλύματα που ταιριάζουν στις ανάγκες της οικογένειάς σας. Εάν είστε μια οικογένεια που λατρεύει το κάμπινγκ – γιατί να μην νοικιάσετε ένα τροχόσπιτο; Η Αυστραλία διαθέτει πολλά κάμπινγκ σε ολόκληρη την ύπαιθρό της και είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνετε κοντά στη φύση, αν αυτό σας αρέσει. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ασφαλείς χώρους κατασκήνωσης που έχουν τις σωστές εγκαταστάσεις.

Εάν δεν είστε φίλοι του κάμπινγκ, η κράτηση ενός αξιοπρεπούς και ευρύχωρου καταλύματος είναι μια σωστή επιλογή. Αντί για ξενοδοχεία, σκεφτείτε την εναλλακτική ενός διαμερίσματος ή σπιτιού με αυλή όπου θα έχετε περισσότερο χώρο και περισσότερη ανεξαρτησία. Θα μπορείτε να μαγειρεύετε τα γεύματά σας όποτε θέλετε και να ξεκουράζεστε περισσότερο.

Εξασφαλίστε την ασφάλεια των παιδιών

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η ασφάλεια των παιδιών σας είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για τα μικρά σας. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διδάξετε καλά τα παιδιά σας για την ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να απομακρυνθούν από εσάς ή να μιλήσουν με ξένους, καθώς και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που χαθούν. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει τον αριθμό του τηλεφώνου σας για κάθε περίπτωση, και εάν κατευθύνεστε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, ντύστε τα με έντονα χρώματα, ώστε να μπορείτε να τα εντοπίσετε εύκολα.

Διδάξτε τους για το σεβασμό της άγριας ζωής αλλά και την απομάκρυνσή τους από τα άγρια ​​ζώα, καθώς και για τους κινδύνους των αυτοκινήτων. Είναι περιττό να πούμε ότι η σωστή ασφάλιση των οικογενειακών ταξιδιών πριν ξεκινήσετε είναι ζωτικής σημασίας.

Δημιουργήστε τη διαδρομή σας

Σχεδιάστε την διαδρομή σας με κάθε λεπτομέρεια πριν ξεκινήσετε.
Όπως αναφέραμε, αυτή η χώρα έχει πολλά να προσφέρει. Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανές επιλογές για ένα αξέχαστο οικογενειακό ταξίδι στην Αυστραλία που το μόνο σας πρόβλημα θα είναι να αποφασίσετε τι θα αποφύγετε από το δρομολόγιό σας. Μην αισθάνεστε πιεσμένοι να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα εξερευνήσετε πλήρως τα μέρη που ταξιδεύετε. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα σταθερό δρομολόγιο. Ίσως μπορείτε να φτιάξετε πιο εύκολα μια διαδρομή αν ταξιδεύατε μόνο με ενηλίκους, αλλά με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα θα θέλετε λίγη περισσότερη βεβαιότητα.

Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε μέρη και δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά όπου κι αν πάτε, απλά πρέπει να κάνετε την έρευνά σας εκ των προτέρων.

Πάρτε μαζί σας την ψυχαγωγία

Τέλος, για να είστε σίγουροι ότι το ταξίδι σας δεν θα έχει πρόσθετη γκρίνια και μουρμούρα, θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια ψυχαγωγία για τα παιδιά σας. Αν και εσάς μπορεί να μην σας ενοχλεί να οδηγείτε για ώρες σε έναν ερημικό δρόμο, είναι πιθανό τα παιδιά σας να βαρεθούν μετά από λίγα λεπτά. Λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να φτάσετε στον προορισμό σας, καθώς θα πρέπει να κάνετε συχνότερα διαλείμματα με τα παιδιά. Έτσι, εάν δεν θέλετε τα παιδιά σας να σας κάνουν να τρελαθείτε κατά την διάρκεια αυτών των ωρών στο αυτοκίνητο, πακετάρετε παιχνίδια, κατεβάστε παιχνίδια στις ηλεκτρονικές σας συσκευές ή αγοράστε μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής DVD που μπορείτε να συνδέσετε στο προσκέφαλο του μπροστινού καθίσματος .

Θα ήταν επίσης καλή ιδέα να αναζητήσετε παιχνίδια που θα μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Ενώ η οργάνωση ενός οικογενειακού ταξιδιού σίγουρα συνοδεύεται από πολλή προετοιμασία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αξίζει τον κόπο. Το παιδί σας θα βιώσει πράγματα και εμπειρίες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξή του ως άτομο και όλη η οικογένεια θα λατρέψει τις αναμνήσεις για το υπόλοιπο της ζωής της. Απλά βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι και θα έχετε την περιπέτεια της σας!