Μανιταρόσουπα
Μια συνταγή με μανιτάρια ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς!

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
  • 250γρ. μανιτάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (teriyaki)
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1,5 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1,5 κούπα γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση 
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Όταν γίνουν διάφανα, ρίχνουμε την πάπρικα και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το ζωμό και αλάτι – πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10′ σε χαμηλή φωτιά και στο τελείωμα προσθέτουμε το γάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καλή Όρεξη 😉

Extra Tips:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα σόγιας ή αμυγδάλου.
Συνοδεύεται ευχάριστα με ρύζι μπαζμάτι για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα.