Κρέπες με πορτοκάλι, ονειρική απόλαυση!

κρέπες με πορτοκάλι

 

Μια συνταγή για τους λάτρεις των γλυκών “αμαρτιών”. Κρέπες με πορτοκάλι, ονειρική απόλαυση! Ένα ιδανικό επιδόρπιο που θα αφήσει τους πάντες άφωνους. Απολαύστε τες!

Υλικά συνταγής

  • 16 κρέπες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ξανθή
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. Γκραν Μαρνιέ
  • 2 κ.σ. μέλι ανθέων
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 500 γρ. γάλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Λίγο ρούμι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τη βασική συνταγή για κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη, μέχρι τη στιγμή που θα τις γεμίσουμε.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βράζουμε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού και το φιλτράρουμε.

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και κατόπιν προσθέτουμε το κορν φλάουρ από σουρωτήρι, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα ή με το μίξερ.