“Αυτή η μαγική συνταγή με ποσέ αυγό είναι ένα υπεραπλό τέχνασμα για όλη την οικογένεια”.

 Υλικά
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μερικά φρέσκα κρεμμύδια
  • 10γρ καπνιστός σολωμός
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 80γρ σπανάκι
  • 1 παχιά φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, (50γρ)
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα
  • 1 λεμόνι
καπνιστός σολωμός

Μέθοδος Εκτέλεσης

1. Βάζουμε μία αντικολλητική μεμβράνη 40 εκατοστών σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας και τρίψτε με λίγο λάδι.
2. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε στο κέντρο του φύλλου. Στη συνέχεια, βάζουμε φέτα πάνω από το σολομό και σπάμε προσεκτικά το αυγό στην κορυφή.
3.
Τραβάμε στις πλευρές την αντικολλητική μεμβράνη και – πολύ σημαντικό – πιέζουμε τον αέρα γύρω από το αυγό. Το γυρνάμε, και στην συνέχεια, δένουμε έναν κόμπο στην μεμβράνη για να ασφαλίσουμε το αυγό άνετα στο εσωτερικό του.
4. Τοποθετούμε το δέμα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 6 – 7 λεπτά μέχρι να γίνει ποσέ, ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
5.
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω από το τηγάνι και μαραίνουμε το σπανάκι μέχρι να γίνει το αυγό.
6.
Εν τω μεταξύ, φρυγανίζουμε το ψωμί και περιχύνουμε το τυρί κρέμα πάνω του όπως το βούτυρο. Στύβουμε τα υγρά από το σπανάκι, και το βάζουμε με ένα κουτάλι πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί.
7.
Ψαλιδίζουμε μέχρι να ανοίξει το δέμα στην μεμβράνη, ξεδιπλώνουμε το αυγό και το τοποθετούμε περήφανα στην κορυφή. Σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι για να την στύψουμε επάνω.